Infektionssjukdomar och behandling av barn

Infektionssjukdomar och behandling av barn upptar många föräldrars sinnen. Barnets sjukdom mår alltid dåligt, och föräldrarna skulle definitivt vilja göra sitt bästa för att få barnet att läka eller lätta. Ett barn känner sig ofta tyngre än en vuxen. Barnet kanske inte kan berätta exakt vad som gör ont eller beskriva smärtan.

Barn lider också av lite andra sjukdomar än vuxna. Till exempel är smittkoppor typiskt för barndomen. Tack vare vaccinationer är tidigare mycket traditionell påssjuka, röda hund och mässling nu mycket sällsynt hos barn. Vattkoppor, å andra sidan, är fortfarande en vanlig sjukdom hos barn. Det orsakas av ett virus som sprider sig mycket lätt. Dess symtom inkluderar lätt feber och blåsor som kliar illa. Barnets symtom kan lindras genom att spraya vatten som är lämpligt för utslagen. Blåsorna torkar vanligtvis inom fem dagar, men om de blir kraftigt inflammerade kan ett läkarbesök bli nödvändigt.

Ett barn med vattkoppor är bättre på att vila hemma, eftersom antikroppsbristsjukdom är livshotande. Många smittkoppor kräver endast symtomatisk behandling utan medicin. Vid smittkoppor med hög feber ska barnet tas till en läkare som ordinerar ett lämpligt antibiotikum.

Infektionssjukdomar och behandling av barn väcker också många frågor om många mycket vanliga sjukdomar. Till exempel är öroninflammation en av de vanligaste sjukdomarna hos små barn. Öroninfektioner åtföljs nästan alltid av hosta, rinnande näsa och feber. Dess symtom kanske inte alltid åtföljs av öronvärk, och öronvärk kan också uppstå utan inflammation. Öroninflammationer måste dock undersökas av läkare och behandlas med antibiotika. Symtomen försvinner vanligtvis inom några dagar efter att behandlingen påbörjats. En efterundersökning efter cirka en månad är nödvändig för att säkerställa att inflammationen har läkt ut.

Typiska sjukdomar hos barn är också vanliga influensa- och magsjukdomar hos vuxna. Dessa sjukdomar behandlas symtomatiskt för att underlätta för barnet att vara det. Hydrering måste göras med särskild försiktighet när det gäller ett litet barn.

Huvudlöss och bandmask är också ganska vanliga hos barn. Huvudlöss är inte ett tecken på dålig hygien. De sprids lätt till exempel genom hattar. Behandlingen är helschampo från apoteket, samt noggrann tvätt av mössor mm och sängkläder.

Bandmaskar sprider sig också lätt. De kännetecknas av klåda i analområdet. Bovina maskar kan elimineras med pyrvinmediciner. Sängkläder och underkläder ska också bytas och handhygienen ska vara noggrann.

Infektionssjukdomar och behandling av barn kan i många fall undvikas med god hygien.